Algemene informatie Arsenal

Programma Arsenal
 

 

Opgericht: 1886
Stadion: Emirates Stadium
Locatie: Londen
Capaciteit: 60.432
Clubkleuren: Rood / Wit
Website: www.arsenal.com
Topspelers: Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Mesut Özil
 


Arsenal FC is opgericht als Dial Square, eind 1886. De club veranderde de naam in 'Woolwich Arsenal' aangezien de oprichters van oorsprong wapenfabrikanten waren in de wapenfabriek in Zuid-Londen. De bijnaam 'The Gunners' lag voor de hand. (Arsenal betekent 'arsenaal': een wapenfabriek of wapenopslagplaats)
 
De club speelt in het rood en wit, de thuisbasis is sinds augustus 2006 het Emirates Stadium. Dat jaar werd afscheid genomen van het oude Arsenal Stadium in Highbury. Het Emirates Stadium is met ruim 60.000 zitplaatsen, na Wembley en Old Trafford, het grootste stadion van Engeland. Het stadion is hypermodern en de grasmat staat bekend als één van de beste van Europa.
 
Arsenal behoort tot de best presterende clubs van Engeland. De club won 13 keer de landstitel, waaronder in het seizoen 2003/04, waarin ze het hele seizoen niet verloren. Hiermee was Arsenal de eerste club sinds Preston North End die dat lukte. Arsenal brak een Europees record door 49 wedstrijden op een rij ongeslagen te blijven. De uiteindelijke nederlaag werd toegediend door de aartsrivaal uit Manchester, Manchester United.
 
Op Europees niveau doet Arsenal het een stuk minder goed. In 1994 werd voor de enige keer de Europacup II verovert. In het jaar 2005 stond Arsenal wel in de finale van het hoogste Europese podium, de Champions League, maar vond het in Barcelona een meerdere.
 
De meeste historie werd geschreven onder manager Arsène Wenger, de eerste buitenlandse manager van Arsenal en al sinds 1 oktober 1996 werkzaam bij de club uit Londen. Aan de hand van Wenger, behaalde Arsenal het hoogste niveau uit de historie.