Algemene informatie Chelsea

Programma Chelsea
 
Opgericht: 1905
Stadion: Stamford Bridge
Locatie: Londen
Capaciteit: 41.841
Clubkleuren: Blauw / Wit
Website: www.chelseafc.com
Topspelers: N'Golo Kante, Christian Pulisic, Mason Mount
 

 
 
Chelsea FC werd opgericht in 1905 in 'The Rising Pub'. (tegenwoordig is dit 'The Butcher's Hook', een café tegenover het stadion) Aangezien er al een team in de wijk bestond met de naam Fulham FC besloten ze het team de naam Chelsea te geven, waarbij het woord Chelsea was afgeleid van de aangrenzende wijk Kensington en Chelsea.
Chelsea werd de toegang tot de Southern Football League afgewezen nadat Fulham en Tottenham Hotspur hier bezwaar tegen hadden aangetekend. Op 29 mei 1905 werd toestemming gegeven om aan te treden in de Second Division van de Football League doordat het team financieel stabiel was en een indrukwekkend nieuw stadion bezat. Al in 1907 promoveerde Chelsea naar de First Division. (Premier League)
 
De club heeft altijd wel goede seizoenen gehad maar was nooit een vaste waarde in de top van het Engelse voetbal. Met uitzondering van 1955, toen Chelsea kampioen werd. In het begin van de jaren negentig zag het er zelfs heel somber uit toen Chelsea met grote financiële problemen kampte. Langzaam kwam Chelsea er bovenop helemaal toen Roman Abramovitsj kwam. Deze Russische miljardair pompte miljoenen in de club wat in het seizoen 2004-2005 resulteerde in het eerste kampioenschap in 50 jaar! Chelsea zette de lijn naar boven door en prolongeerde het kampioenschap in 2005-2006. Toch bleef de ultieme droom van Abramovitsj het winnen van de Champions League. Iets wat in het seizoen 2011-2012 eindelijk lukte!
 
Chelsea speelt zijn thuiswedstrijden op het prachtige Stamford Bridge. Het stadion heeft een mooie historie en ademt voetbal, waardoor het zeker de moeite waard is om te bezichtigen.