Algemene informatie Tottenham Hotspur

Programma Tottenham Hotspur
 
Opgericht: 1882
Stadion: White Hart Lane
Locatie: Londen
Capaciteit: 36.310
Clubkleuren: Wit / Blaauw
Website: www.tottenhamhotspur.com
Topspelers: Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Harry Kane, Dele Alli
 

 

Tottenham Hotspur, beter bekend als de Spurs, werd opgericht in 1882 als Hotspur FC door jongens van de Hotspur Cricket Club en de lokale basisschool. In 1884 werd de naam veranderd naar Tottenham Hotspur Football en Athletic Club.
 
Tottenham speelt zijn wedstrijden op het prachtige White Hart Lane in het noorden van Londen. Al sinds 1899 is het stadion de thuisbasis van de 'Spurs'.
 
De Spurs worden traditioneel als een grote club in Engeland gezien; in het seizoen 1960/61 lukte het de Spurs om als eerste team in de 20e eeuw de dubbel te halen. Ze werden zowel winnaar van de competitie als de beker. De grootste successen werden behaald in de jaren 80 waarin de club 2 maal de FA Cup en 1 maal de UEFA Cup veroverde. Sindsdien heeft de club grote moeite om aan de hooggespannen verwachtingen van de supporters te voldoen. Dit is des te pijnlijker omdat aartsrivaal Arsenal juist tot de Engelse maar ook Europese top behoort.
 
Sinds het seizoen 2005/2006 gaat het langzaam weer beter met de Spurs. Sindsdien werd er elk jaar Europees Voetbal gehaald en ook in de competitie werd de weg omhoog in gezet met als hoogtepunt een vierde plaats in het seizoen 2009/2010 waarmee voor het eerst de Champions League werd gehaald.