Algemene informatie West Ham United

Programma West Ham United
 
Opgericht: 1895
Stadion: The London Stadium
Locatie: Londen
Capaciteit: 60.000
Clubkleuren: Bordeauxrood / Blauw
Website: www.whufc.com
Topspelers: Andy Carroll, Javier Hernandez, Mark Noble
 

 
 
West Ham United, bijnaam The Hammers, werd opgericht in 1895 als Thames Ironworks FC, bedrijfsnaam van Thames Ironworks and Shipbuilding Company, een scheepsbouwbedrijf. In 1900 scheidde de club zich af onder de naam West Ham United.
In 1923 promoveerde de club voor het eerst naar de hoogste klasse maar in de Engelse competitie wist West Ham United nooit tot grote prestaties te komen. De beste prestatie dateert van 1983 toen de club als derde eindigde.
 
In de FA Cup deed de club het echter een stuk beter. In 1923 speelden The Hammers de eerste FA Cup finale, die verloren ging tegen Bolton Wanderers. In 1964 waren ze meer succesvol en werd de Cup binnengehaald. Het jaar daarop volgde het grootste succes uit de clubhistorie, winst van de Europacup II. De FA Cup werd nog tweemaal binnengehaald, in 1975 en 1980. In het seizoen 2005-2006 stond West Ham United in de FA Cup finale tot een paar seconden voor tijd nog met 3-2 voor tegen Liverpool, maar door een prachtige goal van Steven Gerard ging deze finale alsnog verloren.
 
West Ham United is één van de vele clubs uit Londen. Het is niet de grootste club, maar zeker het bezoeken waard. West Ham United biedt tegenstand aan de beste tegenstanders en in een vol Upton Park is de sfeer onbeschrijfelijk. Vele bekende voetballers zijn hun carrière bij West Ham in de jeugdopleiding begonnen, waaronder Jermaine Defoe, Frank Lampard, Joe Cole, Glen Johnson, Michael Carrick en Rio Ferdinand.
 
Het stadion Boleyn Ground, beter bekend als Upton Park, de naam van de buurt en het nabijgelegen metrostation, telt een capaciteit van 35.303 zitplaatsen. Het stadion is in de jaren 90 tot 3 keer toe verbouwd en beschikt nu over alleen maar zitplaatsen. Het stadion is bijna iedere wedstrijd tot de nok toe gevuld, wat een prachtige atmosfeer geeft.