Algemene informatie Liverpool

Programma Liverpool
 
Opgericht: 1892
Stadion: Anfield Road
Locatie: Liverpool
Capaciteit: 45.362
Clubkleuren: Rood
Website: www.liverpoolfc.com
Topspelers: Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Sadio Mane
 

 
 
Liverpool FC is opgericht op 15 maart 1892 door John Houlding, de eigenaar van Anfield, omdat Everton werd verbannen door een geschil over de huur. De club speelt zijn wedstrijden op Anfield Road wat altijd garant staat voor een fantastische sfeer.
 
Liverpool was vooral in de jaren zeventig en tachtig een topclub dat vele prijzen won, zowel in de Engelse competitie als in Europa. In 2000 werd Liverpool uitgeroepen tot Britse club van de eeuw en heeft het na Manchester United de meeste landstitels. (18) Tevens heeft geen Engelse club zoveel prijzen in de kast staan als Liverpool. Opvallend is, dat Liverpool in de Premier League (sinds 1992) nog niet één keer kampioen wist te worden.
 
Liverpool is ook bekend om zijn betrokkenheid bij twee van de grootste tragedies in het Europese voetbal. Op 29 mei 1985 speelde Liverpool de Europacup 1 finale tegen Juventus in het Heizelstadion in Brussel. Hier verloren 39 mensen het leven. Bijna vier jaar later, op 15 april 1989, op Hillsborough werd er gespeeld tegen Nottingham Forrest in de halve finale van de FA Cup. Hierbij verloren zelfs 96 mensen het leven.
 
Op dit moment is Jürgen Klopp manager van Liverpool en hij lijkt de club, één van de grootste voetbalclubs uit de geschiedenis, terug brengen naar de top van de Premier League. De supporters van Liverpool snakken naar nieuwe successen en daar kunt u 'live' bij zijn. Wedstrijden op Anfield Road zijn een unieke belevenis die u niet mag missen!