Algemene informatie Manchester United

Programma Manchester United
 
Opgericht: 1902
Stadion: Old Trafford (Theatre of Dreams)
Locatie: Manchester
Capaciteit: 76.312
Clubkleuren: Rood / Wit
Website: www.manutd.com
Topspelers:
Paul Pogba, David de Gea, Marcus Rashford
 

 
 
Manchester United Football Club (van oorsprong Newton Heath L&YR FC of afgekort MUFC) is opgericht in 1878 en heeft pas sinds 1902 de naam Manchester United. Met meer dan 300 miljoen supporters heeft het de grootste aanhang ter wereld.
 
Wie aan Manchester United denkt, denkt aan successen, vele bekende spelers en aan 2 managers: Matt Busby en Alex Ferguson. Onder Busby stroomden vele spelers door uit de jeugdopleiding waaronder Sir Bobby Charlton, George Best en Dennis Law. Deze periode kenmerkt zich verder door de vele successen in de competitie, FA Cup en Europacup.
 
In de periode na Matt Busby was het een aantal jaren stil totdat Sir Alex Ferguson in 1986 aan het roer kwam. Hij bouwde aan een nieuw elftal met sterren uit de jeugdopleiding, zoals Beckam, Giggs en scholes. Dit resulteerde sinds de oprichting van de Premier League in 12 kampioenschappen in 18 seizoenen, een ongekend succes.
 
Manchester United speelt zijn thuiswedstrijden op Old Trafford, een stadion met een capaciteit van 76.312 plaatsen. De laatste uitbreiding van 7.900 plaatsen werd verkregen door de Noordoost- en Noordwesthoeken van het stadion te verhogen. Zelfs na deze uitbreiding is het stadion bijna elke wedstrijd uitverkocht. De club haalt dan ook de hoogste gemiddelde toeschouwersaantallen van de Premier League. De thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in een rood-wit-zwart tenue.
 
De club heeft een van s'werelds beste jeugdopleidingen en is ook een van de weinige clubs die met zijn jeugdopleiding de Europese top wist te bereiken. Manchester United is ook partner van Unicef en treedt op als nationaal ambassadeur voor het VN-Kinderfonds.