Algemene informatie Real Madrid

Programma Real Madrid
 
Opgericht: 1902
Stadion: Santiago Bernabéu
Locatie: Madrid
Capaciteit: 80.354
Clubkleuren: Wit
Website: www.realmadrid.com
Topspelers: Eden Hazard, Gareth Bale, Luka Modric
 

 
Real Madrid Club de Fútbol werd opgericht op 6 maart 1902 als 'Sociedad Madrid FC'. In het dagelijks taalgebruik wordt de naam van de club meestal afgekort tot Real Madrid. Het is de succesvolste club uit het Spaanse voetbal en werd zelfs door de FIFA benoemd als de beste voetbalclub van de 20e eeuw!
 
In 1920 kreeg de club uit handen van Koning Alfons XIII het predikaat koninklijk. (Real) De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu dat met dik 80.000 plaatsen behoort tot de grootste stadions van Europa. Real Madrid won reeds 31 keer de Primera División, 17 keer de Copa del Rey, 2 keer de UEFA Cup en 9 keer de Champions League, voorheen bekend als de Europacup 1. Daarmee is Real Madrid recordhouder.
 
De grootste rivaal is uiteraard Barcelona en ook dit jaar zullen deze 2 grootmachten waarschijnlijk weer gaan uitmaken wie er kampioen van Spanje gaat worden. Hoogtepunt van het seizoen zijn natuurlijk de onderlinge confrontaties, ook wel bekend als
El Clásico. (de Klassieker)
Sowieso is een bezoek aan Madrid een geweldige gebeurtenis, niet alleen ziet u sterren zoals Eden Hazard maar ook de stad Madrid is zeker de moeite van het bezoeken waard.