Algemene informatie Q.P.R.

Programma Queens Park Rangers
 
Opgericht:
1886
Stadion: Loftus Road
Locatie: Londen
Capaciteit: 19.148
Clubkleuren: Blauw / Wit
Website: www.qpr.co.uk
Topspelers: Bobby Zamora, Rio Ferdinand, Leroy Fer
 

 
 
Queens Park Rangers, vaak afgekort tot QPR, is opgericht in 1886 door het samengaan van de clubs St. Jude's en Christchurch Rangers. QPR werd een professionele voetbalclub in 1889 en speelde tot aan het seizoen 1933/34 in vele stadions, voordat zij op Loftus Road begonnen te spelen vanaf 1917.
 
Veel sportieve successen zijn er niet te noteren voor QPR. In het seizoen 1966/67 won QPR als eerste club uit de derde divisie de League Cup. W.B.A. werd verslagen met 3-2, terwijl QPR daarvoor met 0-2 achter stond. In het seizoen 1975/76 leidde de bekendste trainer van QPR, Dave Sexton, de club naar een tweede plek in de Engelse competitie, achter Liverpool. In 1977 vertrok Sexton waarnaar de club twee jaar later degradeerde. In 1982 haalde de club de finale van de FA Cup, waarin het verloor van Tottenham Hotspur. Een jaar later, onder leiding van Terry Venables kwam de club weer terug op het hoogste niveau. De jaren erna kwamen en vertrokken diverse trainers maar echt succes bleef uit. In het eerste seizoen van de Premier League eindigde de club als vijfde en eindigde daarmee hoger op de ranglijst dan alle andere Londense clubs, waaronder Arsenal. Daarna ging het steeds minder goed en toen ook nog Les Ferdinand werd verkocht, resulteerde dit in een degradatie in het seizoen 1995/96.
 
In februari 2010 stapte QPR's voorzitter Flavio Briatore op waarna de voorzittershamer werd overgenomen door de Indiër Ishan Saksena. Deze ambitieuze Indiër was al actief in het bestuur van de club. Aan het eind van het seizoen 2010/11 wist de club beslag te leggen op het kampioenschap van het Championship en na 16 jaar afwezigheid terug te keren in de Premier League. Helaas bleek dat voor korte duur maar afgelopen seizoen wist QPR gelukkig weer te promoveren naar het hoogste niveau en deze keer zullen ze er alles aan doen om zich te handhaven.
 
Breng ook eens een bezoekje aan deze prachtige en ambitieuze club met zijn gezellige en authentieke stadion, Loftus Road!